• чекаат

Вакцинирани вкупно 107.978 граѓани, 279.909 лица чекаат за вакцинација

Министерството за здравство информира дека заклучно со вчера вакцинирани се вкупно 107.978 граѓани, а на веб-платформата „vakcinacija.mk” се пријавиле 279.909 лица. -Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата. Интересот за вакцинација секојдневно се зголемува, а досега бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата „vakcinacija.mk” е 279.909 граѓани, соопштуваат од …

Вакцинирани вкупно 107.978 граѓани, 279.909 лица чекаат за вакцинација Read More »