• бројки

Бројот на ковид-случаи во САД е тројно зголемен за еден месец

САД забележаа тројно зголемување на бројот на случаи на Ковид-19 во текот на изминатиот месец и постојан пораст во изминатите пет недели,изјави Рошел Валенски, директорка на американскиот Центар за контрола и превенција на болести. Седумдневната инциденца се зголеми за 26 отсто во однос на претходната недела и изнесува 94.000 случаи дневно, истакна Валенски пред Белата …

Бројот на ковид-случаи во САД е тројно зголемен за еден месец Read More »