Босилков: На овие избори се случува досега невиден политички феномен

Пробивот на независните опции, посебно во Скопје, е политички феномен без преседан на овие простори, вели во разговор за „Локално“, политикологот и професор на Американ Колеџ, Иво Босилков. Според него огромен број граѓани повеќе не гледаат нивна претставеност во било која партија, и имаа доволно свест и храброст тоа да го изразат на изборите -Очекувано, …

Босилков: На овие избори се случува досега невиден политички феномен Read More »