• болничар

По објавата на „Слободен печат“: „На тапет“ болничарот што наплаќал за облекување починати од ковид

Дисциплинска постапка е поведена за болничар од кумановската болница, откако „Слободен печат“ објави сведоштво на внука на пациент кој починал во оваа здравствена установа, во кое таа тврди дека болничарот ѝ побарал мито, односно три илјади денари за услуга „облекување на починат пациент од ковид пред закоп“. За побараните пари, според сведочењето на кумановката Валентина …

По објавата на „Слободен печат“: „На тапет“ болничарот што наплаќал за облекување починати од ковид Read More »