ЗОИ Пекинг 2022: Бразилец петти пат ќе настапи на Зимски олимписки игри

Бразилецот Едсон Биндилати ќе го има својот петти и последен настап на Зимските олимписки игри, откако беше именуван како дел од 11-члениот тим на Бразил за Пекинг 2022 година. Тој е натпреварувач во дисциплината боб-четворосед. Биндилати (42), кој ја започна својата спортска кариера како атлетичар пред да се префрли на боб, најави дека ќе се …

ЗОИ Пекинг 2022: Бразилец петти пат ќе настапи на Зимски олимписки игри Read More »