• блинкен

Блинкен: Иран е способен да произведе фисионен материјал за нуклеарно оружје во рок од една недела

Иран има капацитет да произведе фисионен материјал за производство на нуклеарно оружје во рок од една или две недели, изјави денеска американскиот државен секретар Ентони Блинкен. -Сегашната ситуација не е добра. Иран, поради раскинувањето на нуклеарниот договор, наместо барем една година да има капацитет за производство на фисилен материјал за нуклеарно оружје, сега е веројатно …

Блинкен: Иран е способен да произведе фисионен материјал за нуклеарно оружје во рок од една недела Read More »