-2.4 C
Скопје

Tag : биотек

Здравје Магазин Магазин слајдер

Кои анализи треба да му се понудат на пациент со намалена вредност на железо?

Слободен печат
СЗО предупредува дека 80 отсто од населението страда од недостаток на железо, а особено истакнува дека повеќе од 35 отсто од децата не внесуваат доволно...
Здравје Магазин Магазин слајдер

Интолеранција на храна: Како да ја препознаете и кога да направите тест за интолеранција?

Слободен печат
Интолеранција на храна опфаќа симптоми предизвикани од реакција против некои супстанции присутни во храната. Кај луѓето кои страдаат од интолеранција на храна, некои патофизиолошки состојби...
Здравје Магазин Магазин слајдер

Андрофлори фемофлор – уникатни тестови за детекција на дисбиоза и микрофлора на урогенитален тракт

Слободен печат
„Биотек лабораторија“ е најсовремена специјалистичка лабораторија, која прва и единствена во нашата земја воведе тест за детекција на дисбиоза и микрофлора на урогенитален тракт кај...
Здравје Магазин Магазин слајдер

Детекција на витамин Д во „Биотек лабораторија“

Слободен печат
„Биотек лабораторија“ претставува лабораторија опремена со најсовремена лабораториска опрема, регистрирана по светски стандарди, за дијагностика од областа на биохемија, микробиологија, имунологија, молекуларна дијагностика. Сите испитувања...
Здравје Магазин Магазин слајдер

Тестови за докажување на ковид-19 во „Биотек лабораторија“

Слободен печат
„Биотек лабораторија“, како најсовремена специјалистичка лабораторија, за комплетна лабораториска дијагностика, e eдна од првите две приватни лаборатории кои го почнаа ПЦР ковид-тестирањето веднаш на почеток...
Здравје Магазин

Одбележан Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби: Сите попречености не се видливи

Слободен печат
Трети декември се одбележува како Меѓународен ден на лицата со посебни потреби. Овој ден е посебно акцентиран на потребите и проблемите што ги имаат и...
Здравје Магазин Магазин слајдер

Промотивна цена за испитувањето „ХИВ дуо ултра“, aкцијата за тестирање трае една недела, од 1 декември до 8 декември 2020

Слободен Печат
Светскиот ден за борба против  ХИВ/СИДА е осмислен и прифатен од 140 земји во светот. Истата година, Светската здравствена организација ја потврди потребата за постоење...
Здравје Магазин Магазин слајдер

Брз антигенски тест за СарсКов-2

Аг-РДТ тестови (Antigen Rapid Diagnostic Test) се најдобри кај пациенти со големи вирусни оптоварувања (Ct вредности ≤25 или > 106 копии од геномски вирус/mL) што...
Здравје Магазин Магазин слајдер

Прим. д-р. Марија Пасху, спец. по мед. биохемија: Контролни пакети за можни последици од прележаниот ковид-19

Слободен Печат
Коронавирусите (CoV) се големо семејство на вируси кои предизвикуваат болести што се манифестираат од обична настинка до потешки заболувања како што се Блискоисточен респираторен синдром...