• Азербејџан

Ерменскиот премиер го обвини Азербејџан дека сака „тотална војна“ со неговата земја

Ерменскиот премиер Никол Пашињан денеска изјави дека Азербејџан сака „тотална војна“ со Ерменија, два дена по новите судири на границата меѓу двете кавкаски земји. – Нашите анализи покажуваат дека Азербејџан сака да преземе воени дејствија во некои погранични области со цел воена ескалација што ќе се претвори во тотална војна против Ерменија, рече Пашињан на …

Ерменскиот премиер го обвини Азербејџан дека сака „тотална војна“ со неговата земја Read More »