• автори

МОН: Надоместокот на авторите на учебници им се исплаќа до крајот на тековната учебна година

Покрај жалбите на автори на учебници за тоа дека за нивниот труд им се наплаќа во повеќе рати и тоа е процес кој трае со години, од МОН за „Слободен печат“, велат оти е точно дека избработката на учебниците се наплаќа на рати, но и дека тоа се завршува кон крајот на актуелната учебна година. …

МОН: Надоместокот на авторите на учебници им се исплаќа до крајот на тековната учебна година Read More »