• „Астра Зенека”

Астра Зенека тројно ја зголеми продажбата на вакцини против ковид-19 во вториот квартал

 Продажбата на вакцини од страна на фармацевтската компанија Астра Зенека трипати е зголемена, на 894 милиони долари во вториот квартал во однос на претходното тримесечје. Шведско-британската фармацевтска компанија сега очекува нејзиниот вкупен приход да се зголеми од 20 на 25 проценти оваа година, а основната заработка од 5,05 долари по акција на 5,40 долари. Прогнозите …

Астра Зенека тројно ја зголеми продажбата на вакцини против ковид-19 во вториот квартал Read More »