НЕМА ВАКЦИНИ, НЕМА УЧИЛИШТЕ: Околу 200 првачиња не следат настава

Според податоците што Министерството за образование и наука до петокот ги добило од терен од просветните инспектори и кои се досега обработени, околу 200 првачиња од целата држава не се запишани во учебната 2019/2020 година затоа што не се вакцинирани. – Можеби ќе биде и поголем бројот, но поентата не е тоа. И за едно …

НЕМА ВАКЦИНИ, НЕМА УЧИЛИШТЕ: Околу 200 првачиња не следат настава Read More »