Tag : асистенти

Вести Ви Препорачуваме Македонија

КОГА СЕ САКА СЕ МОЖЕ: Училиштето во Волково е пример за инклузија, таму сите деца се исти (ФОТО+ИНФОГРАФИК)

Соња Христовска Угриновска
Најтежок момент ми беше првиот, кога требаше да воспоставам врска со ученикот на кој требаше да му бидам асистент во наставата, оти се плашев дали...
Вести Македонија Слајдер

Децата со аутизам тешко го остваруваат правото на асистент

Соња Христовска Угриновска
Децата со аутизам и останатите ученици со посебни образовни потреби (ПОП) имаат законско право на асистент во наставата, но во реалноста мал број го остваруваат...
Вести Македонија

УНИВЕРЗИТЕТИ: Ќе нема професори, мали плати, малку асистенти

Слободен печат
За една деценија ќе нема кој да ги замени редовните професори на државните универзитети кои ќе се пензионираат, покажува истражувањето на Независниот академски синдикат, НАКС....
Вести Скопје

30 асистенти ќе им помагаат на учениците со потешкотии во Кисела Вода

Слободен печат
Општина Кисела Вода работејќи во насока на подобрување на условите и грижејќи се за децата со посебни потреби во општинските основни училишта, во соработка со...
Вести Скопје

Град Скопје ангажира 16 образовни асистенти за средношколците

Слободен печат
Град Скопје во новата учебна година ангажира 16 образовни асистенти кои ќе работат со средношколци со посебни образовни потреби. Асистентите кои се ангажираат во рамки...
Вести Скопје

Град Скопје објави јавен повик: Се бараат 16 асистенти за средношколците со посебни образовни потреби

Слободен печат
Град Скопје денеска објави Јавен повик за ангажирање 16 асистенти за потребите на учениците со посебни образовни потреби во Средните училишта на Град Скопје. Како...