• Антонио Коста

Португалските социјалисти победија на локалните избори, иако загубија во Лисабон

Португалските владејачки социјалисти претрпеа изненадувачки пораз на локалните избори, губејќи ја контролата во Лисабон по 14 години, иако тие остануваат најголемата партија во земјата по изборите во кои беа вклучени повеќе од 300 градски совети, пишува Ројтерс. Карлос Моедас, поранешен европски комесар за развој, наука и иновации од главната опозициска Социјалдемократска партија (ПСД), победи во …

Португалските социјалисти победија на локалните избори, иако загубија во Лисабон Read More »