Tag : антикорупција

Вести Македонија Слајдер

Каранфиловска за УБ: Напорна, но и успешна година

Слободен печат
Минатата година беше прилично напорна, но и успешна која што бараше поинакви капацитети за разлика од она што сме го имале во декадата претходно. Останавме...
Вести Македонија

Проект за проценка на ризик од корупција во постапките за вработување

Слободен печат
Антикорупциската комисија и „Транспаренси Интернешнл-Македонија“ ќе го промовираат проектот „Проценка на ранливост од корупција во политиките и постапките за вработување, со посебен фокус на непотизам,...
Вести Македонија

Ивановска: Не водиме предмет за Јанева

Слободен печат
Државната комисија за спречување на корупција не води предмет за поранешната специјална јавна обвинителка Катица Јанева. Ова го рече првата Антикорупционерка Билјана Ивановска, образложувајќи дека...
Вести Македонија

Седница на Владата, ќе се воведуваат антикорупциски теми во училишните програми

Слободен печат
Информација за нацрт стратегијата за одбрана на Македонија, како и предлог одлуки за испраќање на припадници на Армијата за учество во мировните операции „Одлучна поддршка” ...