-4 C
Скопје

Tag : ангеловска бежоска

Вести Македонија Слајдер

Ангеловска-Бежоска: Се надевам ќе успееме да ја добиеме битката со пандемијата

МИА Агенција
Зад нас оставаме година во која секојдневно се справувавме со предизвици и на личен и на професионален план. Се соочивме со одамна невидена криза, во...
Вести Економија

Ангеловска-Бежоска: Напредокот што го направивме пред кризата ни помага во носењето на монетарните одлуки

Слободен печат
Предизвиците што корона-кризата ги наметна на повеќе полиња и за јавниот и за приватниот сектор, како и просторот за соработка помеѓу нив за полесно справување...
Вести Економија

Ангеловска Бежоска: Јавниот долг годинава е околу 60 проценти, наредната се очекува мало зголемување

Слободен печат
Народната банка, според прелиминарните проценки, очекува оваа година јавниот долг да биде околу 60 проценти, а наредната година да се зголеми за еден до два...
Вести Економија

Оштетените штедачи на Еуростандард банка: Зошто Ангеловска Бежоска даваше лажни изјави пред пропаѓањето на банката?

Слободен печат
Оштетените штедачи на Еуростандард Банка бараат одговори од гувернерката на Народна Банка, Анита Ангеловска Бежоска, за нејзината наводно лажна изјава дека граѓаните не треба да...
Вести Економија

Ангеловска-Бежоска: Мерките на Народната банка за време на ковид-кризата спречија намалување на кредитна поддршка

Слободен печат
Мошне важно е што преку досегашните мерки на Народната банка во текот на ковид-кризата се спречи намалување на кредитната поддршка, со цел и да се...
Вести Економија

Ангеловска-Бежоска: За оваа и наредната година не се очекуваат позначајни инфлациски притисоци

Слободен печат
За оваа и за наредната година, па и среден рок не се очекуваат позначајни инфлациски притисоци, оценува гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска. -Во услови...
Вести Економија Слајдер

Богов: Кога би бил на местото на Ангеловска-Бежоска, би ја донел истата одлука за Еуростандард банка

Слободен печат
Гувернерката ја донесе единствената исправна одлука за „Еуростандард банка” во дадената ситуација. Кога би бил на нејзиното место би ја донел истата одлука, изјави за...
Вести Економија

Ангеловска-Бежоска: Не се очекува пораст на стапката на инфлација

Не се очекува пораст на стапката на инфлација, очекувањата за движењата на цените на примарните производи до крајот на годината се коригирани надолу, вели гувернерката...
Вести Економија Слајдер

Ангеловска-Бежоска: Заштедите на граѓаните во банките и штедилниците се сигурни и безбедни

МИА Агенција
Девизниот курс на денарот останува стабилен и нема да има промени во неговото ниво, изјави денеска за МИА, гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, по...
Вести Економија

Ангеловска-Бежоска: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Слободен печат
Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, учествуваше на еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите – Форумот на Централна и Источна Европа, што...