• Албин Курти

Курти веќе одлучил да се формира Заедницата на српски општини, вели поранешниот лидер на Самоопределување

Поранешниот претседател на партијата на Албин Курти, движењето Самоопределување, Висар Имери, кој сега настапува како политички аналитичар, вечерва изјави дека премиерот на Косово веќе одлучил дека ќе се формира Заедницата на општини со српско мнозинство (ЗСО) и дека шесте услови кои Курти ги постави за формирање на ЗСО, го говорат токму тоа. Имери оцени дека …

Курти веќе одлучил да се формира Заедницата на српски општини, вели поранешниот лидер на Самоопределување Read More »