• акт

Фотоизложбата „Актови“ од Станко Абаџиќ е поставена во „Рудиќ галерија“

Уметнички фотографии на познатиот хрватски фотограф Станко Абаџиќ од 12 октомври се изложени во „Рудиќ галерија“ во Скопје. Станува збор за 30 црно-бели фотографии настанати во периодот од 2018 до 2021 година. Станко Абаџиќ (1952, Вуковар) дипломирал германистика и работел како дописник на „Вјесник“ од Вуковар. Од 1995 до 2002 година престојувал во Чешка, каде …

Фотоизложбата „Актови“ од Станко Абаџиќ е поставена во „Рудиќ галерија“ Read More »