Tag : Агрон Биба

Колумни

Датум за севкупна европска свадба (2)

Агрон Биба
продолжение на колумната „Датум за европска свадба“… Настрадин Оџа: (од под чалмата, му ги подава мустаќите на Рафаел Камхи). Повели Јудах Мозес, ги заслужи. (Јудах Мозес...
Колумни

Во Аквариус, за датумот на преговори со ЕУ

Агрон Биба
(Продолжение од колумната….Јудах бен Москони и Охрид) Го испивме кафето молчејќи. Сркавме гласно, беше луто жешко. Чутеа и двајцата и Настрадин оџа и Итар Пејо. Чутев...