Tag : аграр

Вести Економија Слајдер

Димковски: Храна ќе има, субвенции ќе се исплаќаат – Вишокот јагниња ќе ги откупува државата

Слободен печат
Она што можеби на прв поглед изгледа маргинално е прилично драматично -предупредувањата дека постои ризик за недостиг од храна во светот. ФАО, СЗО, СТО предупредуваат...
Вести Економија

Производство со опаѓачки тренд, земјоделците ја напуштаат Македонија

Слободен печат
Пред 30 години во земјава се засејуваа по околу 260.000 хектари житни култури, а денес површините се сведени на вкупно 119.000 хектари. И додека трендот...