Tag : агенција за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги

Вести Македонија

АВМУ: Политичарите да се воздржат од тужби

Слободен печат
Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги повикува политичарите да се воздржат од тужби кон медиумите и да не ја загрозуваат слободата на изразување....
Вести Култура

Започнува 40. Меѓународен студентски фолклорен фестивал

Слободен печат
Академското културно-уметничко друштво „Мирче Ацев” во рамките на „Отворениот ден” на УКИМ вечерва и официјално ќе го отвори  40. јубилејно издание на Меѓународниот студентски фолклорен...
Вести Македонија

АВМУ нема надлежност да го испитува потеклото на капиталот на 1ТВ

МИА агенција
Законите за медиуми не му даваат надлежност на регулаторот да го испитува потеклото на капиталот, велат од Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ)...