• Африканска свинска чума

КРИЗАТА ГО ЗЕМА ДАНОКОТ: Цената на месото и месните преработки може да падне, а не да се качи

По појавата на првиот случај на африканска свинска чума и тоа на истокот од земјата, во делчевско, Агенцијата за храна и ветеринарство веднаш ги спроведе пропишаните вонредни мерки за вакви случаи. Како што информираше директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Николче Бабовски, АХВ во соработка со Министерството за земјоделство, МВР, преработувачката индустрија, одгледувачите на …

КРИЗАТА ГО ЗЕМА ДАНОКОТ: Цената на месото и месните преработки може да падне, а не да се качи Read More »