• адора инженеринг

„Адора инженеринг” за 9,3 милиони евра го купи имотот на „Топлификација”

 „Адора инженеринг” по пат на јавна лицитација, за 9,3 милиони евра, ги купи топланите „Исток” и „Запад” и најголемиот дел од останатиот имот на „Топлификација” АД, која е во стечај. Како што соопшти компанијата, со оваа купопродажба успешно завршува стечајната постапка и се отвара ново поглавје во регулираниот бизнис со производство на топлинска енергија. – …

„Адора инженеринг” за 9,3 милиони евра го купи имотот на „Топлификација” Read More »