• Џастин Трудо

Канадскиот премиер им се обрати на Американките: Ако сакате да абортирате, дојдете кај нас

Канадскиот премиер Џастин Трудо предупреди дека одлуката на Врховниот суд на САД да го поништи уставното право на абортус може да доведе до губење на други права и нагласи дека неговата земја ќе продолжи да им дозволува на американските жени да абортираат во Канада. Трудо одлуката на судот ја нарече страшна и изрази загриженост дека …

Канадскиот премиер им се обрати на Американките: Ако сакате да абортирате, дојдете кај нас Read More »