• трговска размена

Трговската размена меѓу ЕУ и Велика Британија после Брегзит падна за една четвртина

Трговската размена меѓу Европската унија и Велика Британија падна за речиси една четвртина во првите три месеци по Брегзит, покажуваат податоци на британскиот Завод за национална статистика. Најголем пад е забележан во трговијата со Ирска и Германија, пренесува бриселскиот портал Еурактив. Извозот во Ирска се намалил за 47,3 проценти во периодот од декември до јануари, со најголем пад на извозот …

Трговската размена меѓу ЕУ и Велика Британија после Брегзит падна за една четвртина Read More »