• роман абрамович

Американски суд дозволи заплена на авиони на Абрамович

Американски суд дозволи заплена на два авиона во сопственост на рускиот олигарх Роман Абрамович. Како причина, го наведе кршењето на забраната за извоз и американските санкции воведени против Русија, соопшти Министерството за правда на САД. Федерален судија во Њујорк ја одобри заплената побарана од федералните агенти. Се работи за авиони тип „Боинг 787-9″и „Гулфстрим Г650ЕР”, …

Американски суд дозволи заплена на авиони на Абрамович Read More »