• осломеј

Заев во посета на ТЕЦ Осломеј: Шампиони сме во регионот во раст на обновливи извори

Нашата цел е да обезбедиме чиста животна средина за нашите деца и за идните поколенија. На местата на некогашните загадувачи, денес градиме капацитети за производство на чиста и зелена енергија. Поранешните наоѓалишта на јаглен во РЕК „Осломеј” за неколку месеци треба да бидат покриени со 10 мегаватна фотоволтаична електрана. Вкупното годишно производство од оваа нова …

Заев во посета на ТЕЦ Осломеј: Шампиони сме во регионот во раст на обновливи извори Read More »