• министерство за правда

Маричиќ: Со новиот буџет финансиски и кадровски се зајакнува судството

Министерот за правда Бојан Маричиќ во обраќањето на презентацијата на „Функционалната анализа на основните судови и планот за подобрување на основните судови во РСМ“, која ја изработи Центар за правни истражувања и анализи, со поддршка на Британската aмбасада, кажа дека во буџетот за следната година се планираат повеќе финансиски средства за судовите. Со тоа финансиски …

Маричиќ: Со новиот буџет финансиски и кадровски се зајакнува судството Read More »