• компании

Вучиќ: Германските компании вработуваат околу 78.000 луѓе во Србија

Претседателот Александар Вучиќ изјави дека годишната трговска размена меѓу двете земји достигна вредност од 8,2 или 8,3 милијарди евра и дека германските компании вработуваат околу 78.000 луѓе во Србија. Тој посочи дека кога тој стана премиер пред девет години трговската размена меѓу двете земји била околу две милијарди евра, а денес е меѓу 8,2 и …

Вучиќ: Германските компании вработуваат околу 78.000 луѓе во Србија Read More »