• злато

ФОТО | Отишол на прошетка и открил богатство старо 1500 години: Мислев дека се чоколадни монети

Ерленд Бор од Норвешка дошол до откритие на векот, „вооружен“ само со детектор за метал, откако неговиот лекар му препорачал да се активира повеќе и да практикува прошетки. Бор откопал девет златни приврзоци, три прстени и 10 златни мониста на островот Ренесој, пишува „Гизмодо“. Една прошетка ќе му остане запамтена засекога, бидејќи пред да се …

ФОТО | Отишол на прошетка и открил богатство старо 1500 години: Мислев дека се чоколадни монети Read More »