• едукација

Длабоката мудрост на Атиџе за односот на човекот со природата и пораките од „Медена Земја“ преточени во едукативен пакет за основците

Пораките од документарниот филм „Медена земја“ се претставени во нов едукативен пакет наменет за учениците на возраст од 10 до 14 години. Тој се состои од три компоненти осмислени да ја поттикат креативноста на учениците и тоа: илустрирана сликовница, интерактивна игра со коцки и голема интерактивна игра на табла. Во пилот фазата, едукативниот пакет беше …

Длабоката мудрост на Атиџе за односот на човекот со природата и пораките од „Медена Земја“ преточени во едукативен пакет за основците Read More »