• дезертери

Британците тврдат дека Русите имаат специјални единици кои ги напаѓаат дезертерите

Британското Министерство за одбрана утринава објави нов извештај за војната во Украина. Денеска пишуваа за состојбата на руската армија, каде моралот, според Британците, е многу низок. Така, Британците пишуваат дека поради лошиот морал и неподготвеноста за борба, руската армија најверојатно развила специјални единици чија задача е да им се закануваат на војниците кои сакаат да …

Британците тврдат дека Русите имаат специјални единици кои ги напаѓаат дезертерите Read More »