• Гугл

Гугл и Фејсбук само на вакцинираните вработени ќе им дозволат да се вратат во канцеларија

Интернет гигантите Гугл и Фејсбук најавија дека ќе бараат сите вработени кои работат во нивните канцеларии да бидат вакцинирани против ковид-19. Што се однесува на Гугл, обврската ќе стапи во сила следните недели во САД, а потоа ќе опфати и други региони во светот, рече извршниот директор Сундар Пичаи. Тој појасни дека правилото нема да …

Гугл и Фејсбук само на вакцинираните вработени ќе им дозволат да се вратат во канцеларија Read More »