• глоба

ДКСК со прекршочни глоби за неподнесување Анкетни листови, повеќето за екс-директори

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) на денешната седница запре неколку предмети за недоставување или задоцнето поднесување Анкетен лист од страна функционери и именувани лица, откако прекршочната комисија во Антикорупција им има изречено прекршочни пријави и соодветни глоби. Шемши Салаи, член на ДКСК, информираше дека еден од тие случаи е за поранешен пратеник во …

ДКСК со прекршочни глоби за неподнесување Анкетни листови, повеќето за екс-директори Read More »