• армија

ЕВРОТИНК: Граѓаните со најголема доверба кон Армијата и претседателот, раст на поддршката за членство во ЕУ

Армијата, претседателот и религиозните институции се трите сектори во земјава што уживаат најголема доверба на граѓаните, додека судските инстанции уживаат најниска доверба. Последното истражување реализирано од Центарот за европски стратегии – ЕВРОТИНК, покажува дека граѓаните во државата најголема доверба имаат во Армијата (47 проценти), потоа следи институцијата претседател на државата (31 отсто) и на трето …

ЕВРОТИНК: Граѓаните со најголема доверба кон Армијата и претседателот, раст на поддршката за членство во ЕУ Read More »