РК Металург ќе игра на меѓународен турнир во Атина

„Сино-белите“ од Автокоманда тестираат против кипарски и грчки клубови/Фото: РК Металург

Металург ќе биде дел од меѓународниот турнир „Андреас Папастаматис“, кој од 3-5 септември ќе се одржи во Атина во организација на екипата на АЕК.

Покрај Металург и домаќинот АЕК, дел од турнирот ќе бидат и екипите на Сабианко Анортосис Фамагуста од Кипар и на Диомидис Аргос од Грција.

Натпреварите ќе се играат во салата „Ѓоргос Касиматис“, со капацитет од само 600 места, а на средбите ќе можат да присуствуваат најмногу 360 гледачи, со потврда за целосна вакцинација.

Распоред на турнирот:

3 септември:

17.00 часот: АЕК – Диомидис Аргос

19.00 часот: Сабианко Анортосис Фамагуста – Металург

4 септември:

17.00 часот: Диомидис Аргос – Металург

19 часот: АЕК – Сабианко Анортосис Фамагуста

5 септември:

16 часот: Диомидис Аргос – Сабианко Анортосис Фамагуста

18 часот: АЕК – Металург

Видео на денот