Подољак: Русија се обидува да го измами светот

Михаило Подољак / Фото: ЕПА

Украинскиот преговарач Михаил Подољак изјави дека последните руски коментари за тоа дека Москва е подготвена да ги продолжи преговорите се „обид да се измами светот“.

Тој во онлајн објава наведе дека Русија сака да остави впечаток дека е подготвена за преговори, а притоа да и забие нож во грб на Украина.

„Киев сигурно ќе се врати на преговорите, но во вистинско време“, рече Подољак.

Видео на денот