ЕК: Унгарија не ги спроведе неопходните реформи за да добие пристап до европските фондови

Фото: Kirill Makarov / Panthermedia / Profimedia

КУнгарија не ги спроведе неопходните антикорупциски реформи за да го гарантира нејзиниот пристап до милијардите евра од европските фондови кои и следуваат, објави Европската комисија.

Средствата што Будимпешта очекува да ги добие од Брисел изнесуваат 13,2 милијарди евра

Видео на денот