Административците во Центар ќе земаат повисока плата за 2.806 денари

Општина Центар/ Фото: Слободен печат

Од идниот месец вработените службеници во Општина Центар ќе земаат плати повисоки за 2.806 денари, соопшти градоначалникот Горан Герасимовски.

Денес со претставниците на Синдикатот на УПОЗ го потпишавме анексот на Колективниот договор, ги зголемивме платите и им помагаме на нашите колеги полесно да го поминат месецот во време на светска економска криза и големи поскапувања на цените – вели Герасимовски.

Според него, анексот предвидува линеарно зголемување на платата на сите вработени во општинската администрација, освен на лицата чии плати беа претходно зголемени со самото донесување на Законот за минимална плата.

Видео на денот