ВИДЕО | Самојед си ужива со сопственикот на параглајдер

Фото: Twitter-принтскрин

Најдобриот пријател на човекот може совршено да ги усвои дури и најнеобичните навики на  сопственикот, а одличен сведок за тоа е снимката во која сибирски самојед на параглајдер ужива во екстремниот спорт.

„Твитер“ е преплавен со снимки од сопственикот и неговиот самојед како летаат заедно, а кучето не изгледа воопшто исплашено. Напротив, Самојдот ужива во активностите со својот сопственик и безгрижно го набљудува пејзажот под нив. Преубавото видео на „Твитер“ им се допадна на речиси 60 илјади луѓе, а го споделија речиси три илјади љубители на кучиња и екстремни спортови.

Видео на денот