• желба

Последната желба на Теодоракис: Овој свет сакам да го напуштам како комунист

Сакам овој свет да го напуштам како комунист, му напишал, меѓу другото, Микис Теодоракис на Генералниот секретар на Комунистичката партија на Грција (ККЕ) Димитрис Куцубас во писмото од 5 октомври 2020 година, јави дописничката на МИА од Атина. Од Комунистичката партија, денеска, по смртта на Теодоракис, го објавија писмото и соопштија дека неодамна, „претчувствувајќи го …

Последната желба на Теодоракис: Овој свет сакам да го напуштам како комунист Read More »