Европскиот зелен бран

Откако просперитетниот дел на Европа ги постави прашањата на климатските промени и загадувањето на врвот на своите приоритети, партиите на Зелените во незадржлив подем ги одземаат гласовите од традиционалните партии, чија доминација слабее. Некогаш радикално, социјално еднонасочното движење во последната деценија ги префрли еколошките проблеми од маргините во средиштето, ги прошири со други теми полињата …

Европскиот зелен бран Read More »