Се појавија докази: Ишгл стана жариште на коронавирусот поради доцната реакција на властите?

Обвинувањата дека властите во австриската покраина Тирол, по појавувањето на првите случаи на коронавирус во Ишгл предоцна реагирале, се потврдени со мејлови од Исланд. Во тие мејлови, кои излегле во јавноста, уште од 5 март се наведуваат хотелите во кои биле туристи од Исланд кои биле заболени од коронавирусот. „Слободен печат“ уште на крајот од …

Се појавија докази: Ишгл стана жариште на коронавирусот поради доцната реакција на властите? Read More »