• Загадување на воздухот

ВИДЕО | Проф. д-р Мираковски: Ако сакаме чист воздух, мораме и да вложуваме во замена на системите за греење

За загадениот воздух, бидејќи загадувањето во земјава ги урива сите рекорди во денешен Утрински брифинг поразговаравме со проф. д-р Дејан Мираковски, декан на Машинскиот факултет на Универзитетот „ГоцеДелчев“ во Штип. Професор Мираковски подолго време се занимава со проблематиката на загадување на градовите од научен аспект, со мерливи бројки и податоци. Тој вели дека загадувањето во Скопје …

ВИДЕО | Проф. д-р Мираковски: Ако сакаме чист воздух, мораме и да вложуваме во замена на системите за греење Read More »