Македонија ќе има претставник во стрелаштво на ЛОИ 2020, Борјан Бранковски: Настапот на Олимписките игри во Токио е остварување на сонот

Македонската експедиција на Летните олимписки игри во Токио ќе има осум претставници, а еден од нив е и Борјан Бранковски кој ќе се натпреварува во спортско стрелаштво – воздушен пиштол на 10 метри.   Со Бранковски, Македонија повторно има натпреварувач во спортско стрелаштво по Дивна Пешиќ која настапи на Олимписките игри во 2000 во Сиднеј …

Македонија ќе има претставник во стрелаштво на ЛОИ 2020, Борјан Бранковски: Настапот на Олимписките игри во Токио е остварување на сонот Read More »