• волстрит

Втор ден по ред пад на вредноста на акциите на Волстрит

Цените на акциите на Волстрит втор ден по ред бележат пад, затоа што инвеститорите се несигурни колку американската Централна банка ќе мора да ја заостри монетарната политика, со цел да ја потисне високата инфлација. „Дау Џонс” (Dow Jones) ослабе за 176 поени или 0,54 отсто, на 32,813 поени, додека С&П 500 (S&P 500) се намали …

Втор ден по ред пад на вредноста на акциите на Волстрит Read More »