• воено злосторство

Почнува првото судење за воено злосторство во Украина

Судењето на 21-годишниот војник Вадим Шишимарин, осомничен за убиство на цивил во украинското село Чупакивка, денеска би требало да почне, со што првпат од почетокот на војната во Украина, припадник на руските сили ќе биде гонет за воено злосторство. Тој се обвинува дека пукал во главата на 62-годишно лице во селото, што се наоѓа во …

Почнува првото судење за воено злосторство во Украина Read More »