Косовски полицаец, повикан во Хаг и обвинет за воени злосторства, пронајден мртов кај езерото Бадовц во близина на Приштина

Косовската полиција потврди дека денес било пронајдено мртво во близина на езерото Бадовц, во близина на Приштина. Портпаролот на косовската полиција за регионот на Приштина, Бајрам Красниќи, објасни дека полицијата излегла на лице место и го контактирала семејството. Бил повикан и државниот обвинител. „Денес, на 15.01.2021 година, нешто по 14:00 часот, полицијата беше известена за …

Косовски полицаец, повикан во Хаг и обвинет за воени злосторства, пронајден мртов кај езерото Бадовц во близина на Приштина Read More »