Внимавајте на внесената количина на кокосово масло во текот на денот

Кокосовото масло како додаток во исхраната, е добро за кожата, го намалува нивото на шеќер во крвта и значително придонесува за здравјето. Тоа е богато со витамин Е, антиоксиданти и полифеноли, кои помагаат во регулирањето на хормоните и така, донекаде спречува зголемување на телесната тежина. Сепак, не секое кокосово масло е исто. Најдобро е тоа …

Внимавајте на внесената количина на кокосово масло во текот на денот Read More »