• владици

ФОТО: Владиците Петар и Григориј меѓу гостите на Руската амбасада за Денот на Русија

Руската амбасада во Скопје, по повод националниот празник – Денот на Русија, одржа прием на кој, меѓу бројните гости, присуствувале и двајца митрополити на Македонската православна црква-Охридска архиепископија (МПЦ-ОА) – преспанско-пелагонискиот, Петар и кумановско-осоговскиот, Григориј. Како што објави амбасадата на Фејсбук, амбасадорот Сергеј Баздникин меѓу другото изјавил и дека „Русија е среќна за возобновувањето на …

ФОТО: Владиците Петар и Григориј меѓу гостите на Руската амбасада за Денот на Русија Read More »