• влада на рсм

Втора недела штрајк во училиштата и градинките

Штрајкот во училиштата и градинките низ државава на членовите на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) продолжува, поради што втора работна недела нема настава и згрижување на децата. Советот на СОНК  вчера  одлучи да не го прифати предлогот на Владата за 10 проценти покачување на платите со кој би се прекинал штрајкот почнат …

Втора недела штрајк во училиштата и градинките Read More »